Suske en Wiske Infographics: Titellijst

De Suske en Wiske Infographics zijn gebaseerd op 377 verhalen gepubliceerd binnen de stripreeks. Tot de 377 adembenemende avonturen bestudeerd behoren de 276 albums uit de vierkleurenreeks (van De Poenschepper uit 1966 tot De Zwarte Zwevers uit 2017) en 101 kortverhalen, speciale uitgaven en reclame uitgaven getekend door Studio Vandersteen en uitgegeven door de Standaard Uitgeverij tussen 1946 en 2018.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle verhalen die geraadpleegd zijn voor het samenstellen van de overzichten. De verhalen zijn in deze lijst zijn in de juiste chronologische leesvolgorde gerangschikt.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 6: De Statige Statistieken

De Statige Statistieken is de laatste verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteen’s populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Statige Statistieken is te zien hoe vaak ieder van de hoofdpersonages in een album verscheen, hoe vaak er een album naar hen vernoemd werd en hoe vaak zij op de cover van een album verschenen. Daarnaast is in de grafieken te zien welke auteurs daarvoor verantwoordelijk waren.
In De Statige Statistieken is ook op chronologische volgorde afgebeeld onder welke auteurs welke (neven)personages en uitvindingen in het leven werden geroepen.

De Statige Statistieken is gebaseerd op 377 verhalen gepubliceerd binnen de stripreeks Suske en Wiske. Tot de 377 adembenemende avonturen bestudeerd behoren de 276 albums uit de vierkleurenreeks (van De Poenschepper uit 1966 tot De Zwarte Zwevers uit 2017) en 101 kortverhalen, speciale uitgaven en reclame uitgaven getekend door Studio Vandersteen en uitgegeven door de Standaard Uitgeverij tussen 1945 en 2018. Albums uit spin-off reeksen zijn niet meegenomen in de telling.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 5: De Kleurrijke Covers

De Kleurrijke Covers is de vijfde verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteen’s populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Kleurrijke Covers is te zien wie (of wat) er het vaakste op albumcover van een verhaal verscheen.

Voor de infographic zijn alle covers geanalyseerd op basis van de bijbehorende albumtitels. Zo verschijnt op de cover van Tedere Tronica (1968) wel het naam gevende gelegenheidspersonage, maar op Sjeik El Rojenbiet (1963) niet. Hetzelfde geldt voor de objecten, hoofdpersonages, nevenpersonages, locaties en gebeurtenissen uit de albumtitels. Het tweede deel van de infographic telt hoe vaak de hoofdpersonages en nevenpersonages in totaal op de covers verschijnen, ongeacht of het bijbehorende album naar hen werd vernoemd. Voor deze telling is elke verschijning van de personages meegeteld, zolang deze expliciet verwijzen naar deze personages. Verschijning van voorouders en fantasie versies van personages op de covers zoals op de covers van Suske de Rat (2012), Het Naderende Noodlot (2016) en De Beestige Brug (2015) zijn niet meegeteld.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 4: De Talrijke Titels

De Talrijke Titels is de vierde verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteens populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Talrijke Titels is te zien waar de meeste albums naar vernoemd zijn.

Voor de infographic zijn de titelverwijzingen opgesplitst in zes categorieën: hoofdpersonages, nevenpersonages, gelegenheidspersonages, objecten, locaties en gebeurtenissen. Hierbij valt het personage Tronica bijvoorbeeld onder de gelegenheidspersonages vanwege de vermelding naar haar in de albumtitel Tedere Tronica (1968), en valt Celestine Boemerang onder de nevenpersonages omdat zij meermaals in de reeks verschijnt en een titelverwijzing kreeg in de albums De Windmakers (1959) en Big Mother (2001). Eén album kan zo in meerdere categorieën vallen, zoals het album Rikki en Wiske in Chocowakije (1945), waarvan de titel verwijst naar een hoofdpersonage, een nevenpersonage, een locatie én een gebeurtenis.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 3: De Uitmuntende Uitvindingen

De Uitmuntende Uitvindingen is de derde verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteens populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Uitmuntende Uitvindingen is te zien welke uitvindingen van professor Barabas twee keer of vaker in de albums verschenen. De uitvindingen zijn allereerst gesorteerd op het aantal verschijningen in de albums en vervolgens op de datum dat zij voor het eerst geïntroduceerd werden.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 2: De Bonte Bijfiguren

De Bonte Bijfiguren is de tweede verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteen’s populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Bonte Bijfiguren is te zien welke nevenpersonages in de loop van de reeks twee tot vier keer in de albums verschenen. De personages zijn allereerst gesorteerd op het aantal verschijningen in de albums en vervolgens op de datum dat zij voor het eerst geïntroduceerd werden.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Suske en Wiske Infographics 1: De Prachtige Personages

De Prachtige Personages is de eerste verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteens populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Prachtige Personages is te zien welke personages in de loop van de reeks vijf keer of vaker in de albums verschenen. De personages zijn allereerst gesorteerd op het aantal verschijningen in de albums en vervolgens op de datum dat zij voor het eerst geïntroduceerd werden.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen: