The Day That Never Happened

TitelThe Day That Never Happened
Première25 september 2006
GenreDrama / thriller
Speelduur106 minuten
RegiePim Razenberg
ProductiePPJR Productions
CastSophia Bijkerk, Alexander Jonkhart, Marije Klok, Tom Wams, Chris Kramer, Thijs van der Woerdt, e.a.
IMDbThe Day That Never Happened

Synopsis

Een groep van zes hechte vrienden op middelbare school de Bataafse Kamp gaat hun zesde jaar samen de eindexamenperiode in. Om de groep bij elkaar te houden na de middelbare school gaan ze gezamenlijk op vakantie op een camping op Terschelling. Daar breken echter allerlei ruzies tussen hen uit, en de groep valt helemaal uit elkaar.

Voor Sophia, één van die zes vrienden, waren haar vrienden haar leven. Zonder hen zakt ze weg in een depressie en gaat het steeds slechter met haar. Ze raakt aan de drank en aan de drugs, en vijf jaar nadat de groep uit elkaar gevallen is pleegt ze zelfmoord om haar vrienden nog één laatste keer bij elkaar te brengen – op haar begrafenis…

Hier begint de film. Eén voor één komen de ex-vrienden aan op de condoleance, en worden de oude ruzies en problemen weer tevoorschijn gehaald. In flashbacks wordt verteld hoe ze elkaar leerden kennen, hoe hun relaties met elkaar waren en hoe het uiteindelijk zo is misgegaan tussen hen – wat een compleet andere oorzaak blijkt te hebben dan ieder van hen gedacht had…

Trailer

Hoofrollen

PersonageActeur
Sophia BijkerkSophia Bijkerk
Alexander “Alex” JonkhartAlexander “Alex” Jonkhart
Thijs van der WoerdtThijs van der Woerdt
Marije KlokMarije Klok
Tom WamsTom Wams
Chris KramerChris Kramer

Bijrollen

PersonageActeur
Moeder SophiaEdith Kramer
SharonSharon Wesselink
LiekeLieke Segerink
JoriekeJorieke van Raalte
CKV leraarJ. Wesselius
Robin KlokRobin ten Broek
RickRick ten Eikelder
LoesLoes Wigger
Jonge SophiaEmma Bijkerk
Jonge AlexJordy Scheurink
Junkie / Kraakpander #1Stefan Hoen
Kraakpander #2Ellen ter Elst
Kraakpander #3Linsey Schaftenaar
ÜberjunkieErik van der Meer
Concert Junkie #1Jan-Willem Meijerink
Concert Junkie #2Sven Duteweerd
Kraakpand AddictDaaf Wolters
Paard #1Season
Paard #2Kasper

Crew

CrewlidRol
Pim RazenbergProducent, regisseur, editor, director of photography, camera operator, artdirector, set decorator, propsmaster, music supervisor, marketing, graphic design, e.d.
Lourens van EmmerikProductie-assistent
David OttenComponist / Camera operator locatie "Poppodium Metropool"
Chris KramerCamera operator Unit 2 (1 scène)
Sophia BijkerkCamera operator Unit 2 (1 scène)

Film Fragmenten

Productiefoto’s

Met dank aan…

Coen Bais (Metropool Hengelo)
Coen Bais is de man aan wie we het concert in Metropool Hengelo (11 juli 2006) te danken hebben. Het leek hem een heel leuk idee, en hij bood aan de concertscène te ‘sponsoren’.

Kenneth Huigens (Huigens Music)
Huigens Music heeft voor het concert te Metropool twee gitaarversterkers en een basversterker beschikbaar gesteld. Een week voor het concert moesten we ze even komen uitzoeken, en daarna konden we ze 11 juli 2006 ophalen om ze te gebruiken! Ook bij Huigens was de reactie positief, en ik ben dankbaar dat we de versterkers gratis mochten lenen.

Raoul Boer & Laura van Strien (Rabotheater Hengelo)
In de eerste plaats had ik het Rabotheater benaderd met de vraag of ze mijn bioscooppremière in Cinestar wilden sponsoren. Dat konden ze niet doen, en ook konden ze me geen beamer lenen… Maar ik kon de film wel daar vertonen – twee keer zelfs – en dat voor een heel mooi bedrag!

Frank Timmers (Twentsche Courant Tubantia)
Frank Timmers, een journalist van de Tubantia, ontmoette ik in 2006 per toeval op het Brinkplein in Hengelo. Hij vroeg me hem op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van mijn film, en dankzij hem is er een mooi artikel in de krant verschenen.

Radio RTV Oost
Op 25 september 2006 werden Sophia Bijkerk en ik in “Het Overijssels Hart” van Radio RTV Oost geïnterviewd over de film.

André Bijkerk (Bijkerk c.s. Tuin- en Landschaparchitecten, Enschede)
André Bijkerk is de vader van hoofdrolspeelster Sophia, en hij heeft de grote printer van zijn werk beschikbaar gesteld voor het afdrukken van de foto’s die in de film nodig waren, en de filmposter.

Jan ter Maat (Jan ter Maat Drum Special)
Omdat het Popbelang-drumstel van Metropool niet beschikbaar was, hebben we Jan ter Maat ingeschakeld. Ik ben met Sophia naar zijn winkel gegaan, en nadat hij het probleem had gehoord, stelde hij meteen een van zijn drumstellen ter beschikking voor het concert.

Edith Kramer (Actrice)
Edith, de moeder van Chris, heeft een week lang haar huis beschikbaar gesteld voor de opnames van de begrafenis van Sophia. Door haar kritische kijk op films heeft ze ook nog wat tips kunnen geven, en wat foutjes in het script kunnen aangeven.

De familie Razenberg
Mijn familie, in bijzonder mijn moeder, stond steeds voor me klaar als ik hen nodig had voor de film. Mijn moeder heeft onder andere voor het vervoer van de versterkers en het drumstel gezorgd, de bloemen voor de begrafenis gehaald en meegeholpen met het verzorgen van de bruiloft.