Suske en Wiske Infographics 6: De Statige Statistieken

De Statige Statistieken is de laatste verschijning in een reeks van zes infographics over Willy Vandersteen’s populaire stripboekenreeks Suske en Wiske. In De Statige Statistieken is te zien hoe vaak ieder van de hoofdpersonages in een album verscheen, hoe vaak er een album naar hen vernoemd werd en hoe vaak zij op de cover van een album verschenen. Daarnaast is in de grafieken te zien welke auteurs daarvoor verantwoordelijk waren.
In De Statige Statistieken is ook op chronologische volgorde afgebeeld onder welke auteurs welke (neven)personages en uitvindingen in het leven werden geroepen.

De Statige Statistieken is gebaseerd op 377 verhalen gepubliceerd binnen de stripreeks Suske en Wiske. Tot de 377 adembenemende avonturen bestudeerd behoren de 276 albums uit de vierkleurenreeks (van De Poenschepper uit 1966 tot De Zwarte Zwevers uit 2017) en 101 kortverhalen, speciale uitgaven en reclame uitgaven getekend door Studio Vandersteen en uitgegeven door de Standaard Uitgeverij tussen 1945 en 2018. Albums uit spin-off reeksen zijn niet meegenomen in de telling.

Lees het volledige artikel op Suske en Wiske op het WWW

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *